Executive Search/Werving & Selectie – Aanpak

Zorgvuldig, transparant, realistisch

Bij een wervingsvraagstuk doorlopen we een zorgvuldig en transparant proces:

  • Inventarisatie: verdiepingsgesprekken, profielbepaling en tijdsplanning
  • Werving: integrale media-aanpak, headhunting, netwerk- en internetsearch
  • Selectie: voorselectie, twee gespreksronden en assessment
  • Aanstelling: referentieonderzoek en arbeidsvoorwaardengesprek
  • Evaluatie: procesevaluatie direct na benoeming
  • Evaluatie kandidaat: 3 maanden na benoeming

We gaan voor u aan de slag op basis van heldere afspraken en een realistische tijdsplanning. De doorlooptijd van een wervingsvraag bedraagt 6-8 weken.

Persoonlijke kennismaking

Iedere afzonderlijke executive search opdracht is maatwerk en begint altijd met een persoonlijke kennismaking en  begrijpen waar de organisatie naar toe wil. Daarna leren we de cultuur, mensen en organisatie goed kennen. Een intensieve intake met de meest relevante stakeholders van uw organisatie is dan ook van groot belang.

We kijken net iets verder

We kijken verder dan het cv en achtergrond, de klassieke manier van selecteren is niet voldoende in een steeds sneller veranderende wereld.  Wij selecteren om die reden op leer- en aanpassingsvermogen. Denk daarbij aan de wil om te leren en het vermogen om oude patronen los te kunnen laten. De selectie van kandidaten bestaat bij ons uit drie componenten: kunnen (competenties), willen (drijfveren) en zijn (persoonskenmerken). Ook bieden we leiderschapscoaching: het vraagt finetuning om het uiterste uit de capaciteiten van onze kandidaten te oogsten. Onze coach professionals verzorgen de begeleiding naar de juiste synergie tussen kandidaat en organisatie.

Duurzaam, zorgvuldig en toekomstbestendig

De zorgvuldigheid van onze aanpak biedt zekerheid voor opdrachtgever en kandidaat. Onze verdieping in de behoefte van de organisatie en de oprechte interesse in de motivatie van de kandidaat is de sleutel voor een succesvol traject. Wij werken in het hele proces volgens het vier ogen principe waarbij twee consultants betrokken zijn bij de werving en selectie. Het accent bij onze selectie van talent is niet meer alleen gericht op de dingen die mensen nu beheersen, maar ook op het vermogen om de vragen en de dilemma’s van morgen en overmorgen te begrijpen en op te lossen

Diversiteit & inclusie

Inclusieve werving en selectie helpt organisaties een betere afspiegeling te zijn van de klanten en burgers die zij bedienen. Door inclusieve werving en selectie wordt de diversiteit in het personeelsbestand, het leidinggevend en toezichthoudend kader vergroot. Meer diversiteit draagt bij aan betere besluitvorming, meer innovatie en creativiteit, een betere klantbediening en behoud van talentvolle medewerkers.

Bij de presentatie van kandidaten streven we naar een brede en diverse selectie van kandidaten met uiteenlopende achtergronden en invalshoeken, zodat u de juiste keuze kunt maken.

diversiteit en inclusie

Geïnteresseerd in een persoonlijke ontmoeting en onze aanpak voor u?

Neem contact op